вівторок, 9 січня 2018 р.

Стаття в газету від учнівського колективу

У грудні довгі ночі і такі короткі дні, але час у передсвятковій метушні летить дуже швидко. Не встигли оглянутись - як уже і Миколая! А це особливе свято і для малих, і для дорослих. Його однаково чекають діти Франції та Німеччини, Києва та Львова, Кропивницького  і нашої  Вершино-Кам’янки, бо усім так хочеться відчути таємничий прихід Святого Чудотворця.
         Цього року День Святого  Миколая у нашій рідній школі, Вершино-Камянській філії Новгородківського НВК, святкувався по-особливому. А подарували нам феєричний квест «Чобіток Святого Миколая» класні керівники. Зібравшись в актовій залі, команди квесту отримали маршрутні листи, за якими  повинні були організовано рухатися із станції до станції, виконувати завдання, щоб знайти такі бажані подарунки. Квесторами нашого захоплюючого заходу були учні 4 класу (Лісова Н.В.), 5 класу (Антоненко О.О), 6 класу (Шпак В.В.), 8 класу (Лісова Л.П.) та 10 класу (Гоц Т.М.). Усі ми, учасники квесту, мали змогу проявити  свої знання , логіку, швидкість мислення та творчі здібності. З великою цікавістю ми відвідали станцію «Шкільний кінозал», де переглянули казку про Миколая Чудотворця, а на «Історичній» - за допомогою гаджетів збирали інформацію про його життя та добрі справи. На станції «Творчій» складали вірші, брали участь у майстер-класах «Різдвяне диво» та «Дерево доброти», виконували інтерактивні народознавчі вправи та розгадували кросворди. А на станції «Караоке» розучили пісню календарно-обрядового циклу «Ой хто, хто Миколая любить…».  Коли ми виконали всі завдання, то у чобітку Святого Миколая знайшли нарешті таку бажану відповідь на питання, де шукати торбину з подарунками. Усі залишилися задоволеними.
Свято закінчилося, а теплі враження від нього залишилися. Віриться, що всі ми станемо хорошими людьми, бо в майбутнє заберемо із собою знання, уміння, народні традиції і звичаї, які так майстерно передають наші наставники-вчителі.

  





Немає коментарів:

Дописати коментар

Сторінки